Senin, 03 April 2017

Legenda gunung merapi dalam bahasa albania

Legenda gunung merapi dalam bahasa albania - Mount Merapi besohet të jetë pallati i frymëve. Panembahan Senopati themelues i mbretërisë Mataram për fitore në luftën kundër mbretërisë me ndihmën e autoriteteve Pajang Merapi. Mount Merapi shpërtheu, duke vrarë trupa Pajang, pjesa tjetër iku rrëmujë në frikë. Banorët besojnë se Mount Merapi, përveç banuar nga njerëzit është e banuar edhe nga krijesat e tjera që e quajtën kombit Alus ose shpirtërore.

Legenda gunung merapi dalam bahasa albaniaBanorët në zonën e malit Merapi kemi besim në lidhje me vendet e tyre të përhumbur apo të shenjta. Vendi përhumbur besohet të jetë vendet që janë ruajtur nga krijesa delikate, ku ajo nuk mund të ndërpritet dhe se vendi ka fuqi magjike që duhet të respektohet. Banorët maturi për të ushtruar veprimtari që lidhen me prerjet, kullotja dhe të marr ose të lëvizin objekte që ekzistojnë në këtë zonë. Përveç këtyre kufizimeve ka edhe kufizime të mos flasim pista, urinoj ose pastroj, sepse kjo do të çojë në një kuptim të shpirtrave dëmtuara jetonin në atë zonë.

Vendet e më të përhumbur në krater e malit Merapi Merapi është si kështjella dhe pallate qendër të shpirtrave Mount Merapi. Nën kulmin e malit Merapi nuk është zonë e rock dhe rërës quajtur "Tregu Bubrah" se komuniteti besohet të jetë një shumë të rreptë. "Tregu Bubrah" besohet të shoqërisë si një treg të madh Kraton Merapi dhe Boulder zona shpërndara ishte konsideruar si një dyqan dhe një karrige tavolinë krijesa delikate.

Një pjesë e Frymës së pallatit gjoja përhumbur Merapi është mali Wutoh përdoret si porta kryesore e pallatit Merapi. Mount Wutoh ruajtur nga shpirtrat se "Nyai Gadung Melati" detyrë të mbrojë mjediset malore në zonën e përfshirë bimët dhe kafshët.

Përveç një vend që ka të bëjë direkt me pallatit Merapi, ka edhe vende të tjera konsiderohen përhumbur. Zona përreth varrit Sjech Djumadil Qubro një vend i përhumbur, sepse varri i tij është varri i paraardhësit të popullsisë dhe kjo duhet të respektohet.

Për më tepër, vende të tjera të tilla si pyje, burimet ujore, rrënojat, lumenj dhe gryka janë konsideruar gjithashtu përhumbur. Disa pyjeve gjoja përhumbur që është "Pyjet Patuk Alap-Alap", ku vendi është përdorur për kullotje bagëti të zotëruar nga KERATON Merapi, "Pylli Gamelan dhe i hutuar" dhe "Pyjeve Pijen dadn Blumbang". Turgo Hill, Plawangan, Ponds vajza, Muncar, Goa Japonia, Bannerman nusja, Bebeng, White Ringin dhe Watu Gajah.

Disa lloje të kafshëve të shenjta që jetojnë në pyll përreth malit Merapi Merapi është në pronësi nga një gjysh. kafshët pyjore, sidomos tigër të bardhë i cili jeton në pyje the pishinë, kurrë nuk kapur ose vrarë. Selanjautnya kuajt që jetojnë në pyll Patuk Alap-Alap, rreth malit Wutoh, dhe në mes të malit Selokopo Ngisor dhe malin Elephant Mungkur konsiderohet / përdorur nga KERATON njerëz krijesat Bukura Merapi si rritet kafshëve dhe trena rimorkimi.

Në kulmin e Merapi është një pallat i cili është i ngjashëm me pallatin e Mataram, kështu që këtu është vetë organizatë që rregullon hierarkinë e shtetit me të gjitha atributet dhe veprimtaritë. Kraton Merapi, sipas besimit lokal është e sunduar nga vëllezërit profesor Rama dhe profesor Permadi.

Si dhe qeverinë si kreu i shtetit (profesor dhe profesor Rama Permadi) fuqitë delegojë Kyai Sapu Jagad përgjegjëse për menaxhimin e gjendjes natyrore të malit Merapi. Next ka edhe Nyai Gadung Melati, kjo shifër është përgjegjës për ruajtjen e bimëve gjelbërim Merapi. Ka ngarkuar Kartadimeja e rritjes bagëti si një komandë të pallatit dhe shpirtërore. Ai është figura më e famshme dhe popullsia favorizuar sepse shpesh them kur Merapi do të shpërthejë dhe çfarë të bëni njerëzit të evakuohen. Shifra tjetër Kyai Petruk është i njohur si një nga ushtarët Merapi.

Pasi madhësinë e shërbimeve që janë dhënë nga udhëheqësit e banorëve të malit Merapi, pastaj si një shprehje e dashurisë dhe mirënjohjes së tyre ndaj komuniteteve Mount Merapi rreth malit Merapi japë një haraç në formën e ritualeve fetare. Tashmë një traditë javaneze fetare është që të mbajë shpëtimin ose wilujengan, duke kryer ceremonitë fetare dhe veprim të shenjtë.

Mataram marrëdhëniet Palace dhe Merapi

Pasi, menjëherë pas docking në plazh Parang Kusumo, Panembahan Senopati dhënë një shenjë dashurie nga Nyai Rara Kidul të endhog UNIVERSIT (vezë). Në të njëjtin vend, edhe një herë seriozitetin dhe besnikërinë testuar. Dhe një gjë më shumë që duhet të mbahet mend, menjëherë ha këtë endhog, tha nyai Kidul rara "këshilloi para se të zhduket nga pikëpamje dhe prapa keasalnya.

Të jetë i habitur Panembahan senopati bërë. Por pa paralajmërim. Ajo doli se në rrugën shtëpi ai ishte i ndotur nga Sunen Kalijogo i cili kishte qenë në fshehtësi respektuar këtë incident. Në këshillën e themeluesit Sunan klijogo Mataram dinastia gjithashtu pastaj këshilloi për të dekurajuar të hahet vezë dhënë mbretëresha e bregdetit në jug, edhe pse ajo është vetëm si një mjet i thjeshtë. Sepse vezë, me sa duket vetëm për mejebak penembahan.

Dukshëm momentet universi pas vezës është gëlltitur aksidentalisht nga Ki Juru Park, oborrtarët pallat besnik, menndadak shndërruar në një gjigant.

Dëshmuar këtë skenë nuk është duke luajtur zemrën masgul e penembahan. Ai vetëm mendonte, nuk është e vërtetë parashikimit Sunenin Kalijogo. Po në qoftë se ai po hanin vezë më parë "

Tashmë si të përshkruara, urdhërimi im, të mbajtur kulmin e Merapi çdo kohë. Shpëtoj popullin tim nga Merapi amok përgjithmonë, "dekreti Penembahan Senopati parku përkthyesi i cili është kthyer në një gjigant, zyrtarët lelembut në malin Merapi. Ja oborrtarët që përfundimisht të njohura si Kyai Sapu Jagad, portierit të Merapi.

Labuhan Merapi

Për të përkujtuar shërbimin dhe sakrificën, pallati i Yogyakarta dhe Surakarta kërkohet për të vënë mënjanë një pjesë të prodhimeve të tij në formën e objekteve të ofertave të jetë i dedikuar atij.

Që atëherë, ceremonia e Labuhan Merapi festohet gjithmonë nga komuniteti lokal dhe Sulltanatit të Yogyakarta dhe Surakarta brezave pa kompromentuar ngarkuar shenjtë.

Në objektet Yogyakarta të shkurtojë port përbëhet nga 8 pjesë të cilat përfshijnë: cangkring Sinjang, semekan jasemini gadhung, bango semekan refuzuara, peningset yudharaga, dhe hem poleng. Të gjitha objektet janë parakaluan nga pallati dhe dorëzuar Sleman Regent, Shef Cangdringan, dhe më pas u lanë të kujdestar Merapi Mas Ngabehi Suraksohargi (Mbah Maridjan) për më vonë në labuh.Di Java Selo çdo i ri vit 1 Suro ceremoni të mbajtur Lëmosha Mount, në formë të rezultateve tokë në formën e perimeve, mali Sego, dhe drejtorin e kokës buall pastaj e duhur në prag të Suro në 00: 00WIB sjellë në kulmin e kraterit Merapi që qarkulloi (nga burime të ndryshme).

Tidak ada komentar:

Posting Komentar